Praktikant Isak!

Vem är då denna ungkarl på 27 år som har lyckats charma sig till en fast anställning från en LIA-praktik på bara 3 månader hos oss?

För att ta reda på det, så backar vi tiden ända till 1996, för det var då Isak såg ljuset för första gången på BB I Motala. Redan som barn så kunde han ses springa runt likt Solstickepojken (den lilla killen på alla tändsticksaskar om du inte fatta /Red. anm.) på sjöbo-knäppans naturreservat. Han trivdes så bra i denna idylliska lilla sommarstad så han valde sedermera att kalla det sitt hem för alltid. Han har till och med nyligen blivit villaägare och bor där numera med sin sambo.

Isak genomgick sin skolgång som de flesta andra killar och tjejer och följde sedan den vanliga vägen att söka sig ett jobb. Hans första anställning var på Burger King, där han arbetade i hela 3 år. Som ni vet så gillar vi att arrangera olika evenemang för vår personal, våra partners och kunder.

Dessa tillställningar har alltid varit mycket uppskattade. Isak har ännu inte haft förmånen att låna grilltången av Kenny, men med tanke på hans erfarenheter från sitt första jobb så ger det oss förtroende och vi räknar kallt med att han kommer behärska uppgiften.

Isak har även jobbat på Cirkle-K och som säljare på Telia. När han hade testat på detta med att le åt allt och alla han såg och vara så överdrivet trevlig så ville han faktiskt slippa det ett tag och testa på att arbeta med kreativitet och tänkande. Han sökte till Yrkeshögskolan och utbildningen ”VVS ingenjör”. När han påbörjade utbildningen där så var visionen att arbeta med bland annat konstruktionsritningar som konsult, men ödet ville annat….

När han sökte till sin LIA-praktik så hittade han av en tillfällighet en av våra jobbannonser på Jobsafari och kontaktade oss. Han blev mottagen och gjorde sin LIA-praktik på våren 2023, sen tror vi att han lärde sig hur Kenny vill ha sitt kaffe… Hur många grader den skulle vara… Hur stark den skulle vara… Den exakta mängden och perfekta tidpunkten för servering… och vi tror att det var detta som ledde till ett sommarjobb.

Om det inte var det, så var det nog att Isak visade mycket bra egenskaper som att fungera bra i att jobba i grupp, vara lyhörd över olika situationer som kan uppstå och hade en mycket god analytisk förmåga och därigenom hade ett anlag att på ett systematisk och effektivt sätt applicera ett genomförande av problemlösning. Och även att vi alla gillar Isak. En mycket trevlig ung man.

När sommaren kom mot sitt slut så fick Isak en förfrågan om en fast anställning, bara han kunde accepterade att fortsättningsvis gå under pseudonym ”praktikanten”, det gjorde han och är därav nu en del av oss. Det han i första hand kommer arbeta med hos oss är Service och injusterings arbeten.

Vi säger varmt välkommen till Isak och vi ser fram emot många roliga och produktiva stunder tillsammans.