Alla goda ting är 3 och likaså har vi då sista man på rakning för denna omgång.

Vi säger varmt välkommen till Rikard Frendesson!

Vem är det då tänker du nu? Jo, men det ska vi minsann i vanlig ordning ta och berätta för dig!

Rikard är som alla andra barn här hos oss uppvuxen i Linköping, mitt i prick faktiskt, Innerstan. Han har tydliga minnen av hur han och hans kompisar i ”city-gänget” sköt ärtor på 201:ans buss när de gick till Tornhags-skolan på morgnarna.
..Nej, vi hittade bara på det där. Rikard har aldrig skjutit ärtor på 201:ans buss. Däremot, något som är sant, är att Rikard har jakt som intresse och vad vi känner till är det inte längre bussar han jagar. Det kommer bli så fantastiskt bra på våra mingelkvällar i vårt hobbybryggeri! Nymald malt nybryggd öl med laxkotletter och nu även helspäckad rådjurssadel!

Rikard är lite som Daniel, men bara lite. Han gillar också att cykla mountainbike, men även att fiska och köra snöskoter brukar stå på agendan på fritiden. Dock finns det en tydlig skillnad mellan Daniel och Rikard, och det är att när Daniel går upp typ kl 5 för att cykla, ja då börjar Rikard gäspa och fundera på att ta kvällen.

Rikard gick en industriteknisk utbildning och efter den blev han således en fullbetald bilmekaniker. Det finns en rolig historia om den verkstaden, att de inte bara fokuserade på bilar utan även på byggnation och ventilation, så det som i början var en bilverkstad formades över tiden till ett konstruktionsföretag med bland annat uppdrag åt Torpheimer. Och där tänker du som har följt oss ett tag att där har vi den gemensamma nämnaren.

Rikard är mycket mångsidig och passade dels på att jobba i Sälen som servicetekniker i 6 år med att underhålla liftar, pistmaskiner och någon enstaka Volvo Amazon.

År 2011 flyttade han tillbaka till Linköping och tog anställning på Torpheimer, och där har han varit ända till våren 2023.

Kenny var också där, så klart, och när Kenny började klura på att starta eget var Rikard en person han förde en dialog med.
Om vi istället snabbspolar till våren 2023, en härlig vårkväll på Barhällsgatan 13. Närvarande var flera anställda på Total Ventilation, Kenny, Daniel och så klart Rikard. Vinet flödade, skratten och minnena från gamla -tiden likaså. Bra musik, bra stämning. En trött Kenny som stack hem gav grabbarna Daniel och Rikard nycklarna till fastigheten och sade medan han gick utåt: ”Ja, men då syns vi i morgon, nyrakade och fräscha kl 7.” Ja, det var typ i den stunden som Rikard visste vad han skulle syssla med. Jobba med grabbarna på Total Ventilation som servicetekniker förstås.
Rikard tog sig hem till sin gravida sambo och barnen, som är 6 och 7 år. Han försökte greppa vad som just hade hänt och sa med en bestämd röst och tillfredsställande tonläge till sin sambo: ”Jag har nog nyss blivit anställd hos Kenny.”
Dagen efter dök Rikard upp till frukosten och alla vi som har träffat Kenny vet vilken sköning han är. Kenny kastade en ny Total Ventilation T-shirt och ett par blåkläder byxor mot Rikard och skrattade så som bara Kenny kan göra och sa: ”Ja, men då är det ju bara till att köra!” (Det finns en liten risk att vi har dramatiserat det hela lite här nu, men Rikard blev faktiskt anställd typ så här.)

Vi säger varmt välkommen ombord Rikard och ser fram emot massor av arbetsdagar och nätter tillsammans med framöver!